Dag van het Kerkblad

De Zalige Zalm organiseert een verrassende dag vol extra inspiratie, bevlogenheid en informatie over geloofscommunicatie.

Thema: Laat zien wat je gelooft!
Zaterdag 4 november, van 10:00 – 16:00 uur
Brandpunt en Paaskerk, Oude Utrechtseweg 4A. Baarn
De inschrijving is gesloten

 

Voor u
Deze dag is speciaal voor redacteuren, bestuursleden, kerkrentmeesters, predikanten en pastores van kerken die zijn aangesloten  bij kerkmagaZIN en parochiemagaZIN.

Laat zien wat je gelooft!
Het programma bestaat uit lezingen, een prijsuitreiking voor de mooiste cover en een aantal rijkgevulde workshops. Dit alles met medewerking van experts als Leo Fijen (KRO-NCRV en Adveniat), Anne Christine Girardot (documentairemaker), Elsbeth Gruteke (EO presentator) en anderen. Hun praktijkvoorbeelden en inspirerende verhalen geven je handvatten bij het zoeken naar nieuwe vormen van communicatie. In de middag is er een aanbod van rijkgevulde workshops.

Kerkblad van het jaar! 
Dit jaar zijn we op zoek naar het kerkblad of parochieblad met de mooiste cover. Redacties kunnen de cover die zij zelf het meest geslaagd vinden insturen voor deze wedstrijd. Een goede cover is uitnodigend, herkenbaar,  verrassend en inspirerend. Inzenden kan tot uiterlijk 15 oktober naar info@dezaligezalm.nl.

Presentatie nieuw opmaakprogramma
Vanaf dit najaar is de nieuwe editor waarin u het kerkblad opmaakt beschikbaar! Het wordt dan nog eenvoudiger om het kerkblad te maken en u krijgt onder andere meer mogelijkheden voor het gebruik van afbeeldingen. Tijdens de Dag van het Kerkblad presenteren we de nieuwe editor die vanaf dat moment voor alle redacties ook beschikbaar zal zijn. De redacties ontvangen hierover binnenkort nadere informatie.

De inschrijving is gesloten. Het maximum aantal deelnemers voor de Dag van het Kerkblad 2017 is bereikt. Ook de wachtlijst is inmiddels vol.

Programma Dag van het Kerkblad 2017
Paaskerk, Oude Utrechtseweg 4-A, 3743 KN Baarn

09.45  Inloop en ontvangst met koffie/thee
10.15  Opening programma
10.30  Lezing: ‘Bronnen van inspiratie’ door Elsbeth Gruteke – EO-presentator, journalist en predikant
Laat zien wat je gelooft, als professional en als vrijwilliger. Hoe blijf je geïnspireerd bij iedere nieuwe uitzending, iedere nieuwe viering, ieder nieuw kerkblad? En hoe inspireer je anderen? Persoonlijke lessen van een bevlogen predikant – journalist.
11.00  Prijsuitreiking kerkblad van het jaar 2017 – de mooiste cover
11.15  Pauze
11.45  Voor redacties: Introductie van het nieuwe online opmaakprogramma
 Voor bestuurders/pastores en predikanten:
 Lezing door Leo Fijen (Adveniat, KRO-NCRV) Thema: Communicatie met kerkleden en parochianen in een veranderend kerklandschap
12.30  Lunch, informatiemarkt en uitwisselingsmarkt van bladen en ideeën
13.15  Workshops ronde 1
14.00  Wissel
14.15  Workshops ronde 2
15.05  Vorstelijke tips en tops: interview met royaltykenner Cor de Horde, voormalig hoofdredacteur van maandblad Vorsten thans hoofdredacteur van parochieblad Spirit van regio Amstelland, Amstelveen en omgeving.
15.30  Afsluiting, gevolgd door informele uitloop

Maak kennis met kerkmagaZIN…

ZIN

... blader hier door een online editie!

Nieuwsbrief

Ja, ik wil graag de nieuwsbrief van De Zalige Zalm ontvangen.

Tweets

KerkmagaZIN

is een product van De Zalige Zalm

Postadres

De Zalige Zalm
Smedenstraat 248
7411 RC Deventer

Telefoon

0570 - 61 74 19
06 - 23 22 98 39

E-mail

kerkmagazin@dezaligezalm.nl
© 2016 De Zalige Zalm
alle rechten voorbehouden

plyworks media © 2017 Kerkmagazin - RSS Inloggen